TEXA diagnose BIKE

TEXA diagnose BIKE

Multimerken diagnose op topniveau

Texa is al meer dan 25 jaar toonaangevend in de diagnose van motoren, quads, jetski’s en sneeuwscooters. Met Texa heb je de ideale tool in huis om zelfstandig diagnose, reparaties en onderhoud uit te voeren. Ook het coderen en programmeren van nieuwe onderdelen is mogelijk. De toestellen worden continu geüpdatet via het internet en werken draadloos op een tablet of PC.

DIAGNOSE INTERFACES

Alle TEXA producten zijn eenvoudig te gebruiken. Ze zijn robuust gemaakt, draadloos en uitgerust met de nieuwste technologieën.

Navigator TXT Multihub is de nieuwe VCI interface die draadloos verbinding met het voertuig maakt via aanwezige diagnoseaansluiting. De TXT Multihub zorgt voor een intelligente verbinding dank zij een onboard Linux besturingssysteem. Deze nieuwe interface kan alle bestaande protocollen aan waaronder CAN FD, DOIP en Pass-Thru. De TXT Multihub interface is compatibel met alle type voertuigen en vaartuigen.

Navigator NANO S is een nieuwste generatie voertuiginterface van TEXA voor auto's, lichte vracht, motorfietsen, scooters, quads en jetskis. Deze compacte, lichte en ergonomische interface werkt zowel op PC als op het Texa Axone gamma.

Navigator TXB Evolution is de ideale voertuiginterface voor motorfietsen, scooters, quads, jetskis en boten. Deze compacte en lichte interface werkt zowel op PC als op het Texa Axone gamma.

DIAGNOSE TABLETS

AXONE Nemo is de meest robuuste tablet voor gebruik in en buiten de werkplaats. Deze Windows 10 tablet is waterdicht en ultra schokbestendig. Je gebruikt de IDC 5 software met het grootste gemak via het aanraakscherm.

AXONE 5 is een krachtige Android tablet voor toepassingen op personenwagens en motorfietsen.

TPMS OPLOSSINGEN

De TPS controleert en programmeert bandenspanningssensoren van alle merken en modellen. Het display van het apparaat geeft de druk, de temperatuur en het laadniveau van de batterij weer, evenals de identificatiecodes en andere technische informatie van de voertuigfabrikant.

De TPS2 is speciaal ontworpen voor gebruik door bandenspecialisten. De TPS2 beschikt over een hoge resolutie kleurendisplay. Met de ingebouwde Wi-Fi-module kan je een netwerk configureren en aansluiten voor het downloaden van software-updates en het beheren van extra functionaliteiten.

SOFTWARE

IDC5 is één van de meest gebruiksvriendelijke diagnoseprogramma's op de markt. Met deze moderne grafische interface kan je onderhoud en reparatie van de motorfiets eenvoudig uitvoeren. IDC5 PC uitvoering werkt exclusief op Windows 10.

TEXPACK is een jaarlijks updatecontract dat ervoor zorgt dat jouw TEXA diagnosetool de laatste marktontwikkelingen kan volgen.
Abonnees kunnen altijd vertrouwen op de nieuwste diagnosefuncties, interactieve bedradingsschema's, gedetailleerde componentdatabladen en technische bulletins.

MOTORSELECTIE

Texa ondersteunt motorfietsen en scooters van alle merken en alle modeljaren. De ondersteuning van Europese en Aziatische merken is uitstekend. Je kan de motorfiets manueel selecteren of automatisch via VIN DECODING. Een selectie via motorcode of kenteken is ook mogelijk.

FOUTCODES LEZEN & WISSEN

Met Texa kun je in alle regelapparaten de foutcodes uitlezen en wissen. Je kunt de foutcodes afdrukken en informatie opvragen wanneer ze juist zijn voorgekomen alsook de locatie van het defecte component. Via de WEB info (optie) kan je extra hulp krijgen voor diagnose en oplossing van het probleem.

GLOBALE SCAN TGS3

Via de 'Texa Global Scan 3' is het mogelijk de volledige motorfiets te scannen op foutcodes. Zo weet je direct welke regelapparaten er gemonteerd zijn in de motor en welke foutcodes bevatten. Deze scan kun je volledig afdrukken en meegeven met jouw klant.

ACTUATOREN TESTEN

Met Texa kan je alle uitgangen van een ECU op een eenvoudige manier testen. Met deze actuatortest gaat de diagnose van een systeem sneller.

PARAMETERS LEZEN

Texa ondersteunt alle in het regelapparaat aanwezige parameters. Er is een mogelijkheid om de gegevens grafisch voor te stellen en om deze gegevens op te slaan in een logfile. Ook kan je de geselecteerde parameters 'filmen' tijdens een testrit en afdrukken in het rapport van de gediagnosticeerde motorfiets.

SERVICE RESET

Met de Texa Navigator is het mogelijk om van alle motoren het service interval te resetten en aan te passen. Ook wordt er duidelijk beschreven hoe je de reset manueel kunt uitvoeren.

ELEKTRISCHE SCHEMA'S

Met de Texa Navigator TXBe en de IDC5 Plus BIKE software beschik je over een volledige database met elektrische schema's, werkplaatsinformatie, motorinformatie, afstelgegevens, veel voorkomende fouten, manuele resets, ... De elektrische schema's zijn volledig interactief zodat je zonder problemen kunt doorklikken naar het specifieke onderdeel, de locatie van het onderdeel en de functie ervan.

AANPASSINGEN & CODERINGEN

Texa reset alle adaptiewaarden als je componenten moet vervangen. Bijvoorbeeld: gaskleppositie aanleren, reset mengselaanpassingen, reset stappenmotoren, vervangen van sensoren,...

Het wijzigen van coderingen is noodzakelijk om de configuratie van een systeem te wijzigen als je een accessoire inbouwt of als je een tweedehands regelapparaat wenst aan te passen aan het voertuig. Met Texa kun je verschillende functies coderen zoals sleutels, bandenspanningsensoren,…

Via de IDC5 kan je ook speciale flashprogrammeringen doen voor circuit gebruik.

KLANTENBEHEER & KLANTENRAPPORT

Je kan een klantenbestand bijhouden op klantennaam of nummerplaat. Een historiek van alle interventies kan op die manier gemakkelijk bijgehouden worden. Alle gegevens, fouten, parameters,... kan je op één rapport afdrukken en meegeven met de klant. De opgeslagen rapporten worden door de software onthouden zodat je ze altijd kan raadplegen.

BROCHURE

Bekijk in deze brochure alle details van de Texa BIKE oplossingen.

TEXA DIAGNOSE ANDERE VOERTUIGEN & VAARTUIGEN

Bekijk ook de diagnose oplossingen voor Car, Supercar, Truck, Off-Highway & Marine.

DIAGNOSE ANDERE MERKEN

Bekijk ook de andere diagnosetoestellen in ons gamma.

Diagnose Volkswagen Audi Groep

Diagnose Porsche

Diagnose Ferrari - Maserati

Diagnose Bentley - Lamborghini

Diagnose Aston Martin - Rolls Royce