TEXA diagnose CAR

TEXA diagnose CAR

Multimerken diagnose op topniveau

Texa is al meer dan 25 jaar toonaangevend in de diagnose van personenwagens. Met Texa heb je de ideale tool in huis om zelfstandig diagnose, reparaties en onderhoud uit te voeren. Ook het coderen en programmeren van nieuwe onderdelen is mogelijk. De toestellen worden continu geüpdatet via het internet en werken draadloos op een tablet of PC.

DIAGNOSE PRODUCTEN

Alle TEXA producten zijn eenvoudig te gebruiken. Ze zijn robuust gemaakt, draadloos en uitgerust met de nieuwste technologieën.

Navigator TXT Multihub is de nieuwe VCI interface die draadloos verbinding met het voertuig maakt via aanwezige diagnoseaansluiting. De TXT Multihub zorgt voor een intelligente verbinding dank zij een onboard Linux besturingssysteem. Deze nieuwe interface kan alle bestaande protocollen aan waaronder CAN FD, DOIP en Pass-Thru. De TXT Multihub interface is compatibel met alle type voertuigen en vaartuigen.

Navigator NANO S is een nieuwste generatie voertuiginterface van TEXA voor auto's, lichte vracht, motorfietsen, scooters, quads en jetskis. Deze compacte, lichte en ergonomische interface werkt zowel op PC als op het Texa Axone gamma.

AXONE Nemo 2 is de meest robuuste tablet voor gebruik in en buiten de werkplaats. Deze Windows 10 tablet is waterdicht en ultra schokbestendig. Je gebruikt de IDC 5 software met het grootste gemak via het aanraakscherm.

AXONE 5 is een krachtige Android tablet voor toepassingen op personenwagens en motorfietsen.

DoIP NODE

DoIP NODE is de door TEXA ontwikkelde multimerkadapter, die het mogelijk maakt om met hoge snelheid DoIP-diagnose (Diagnosis Over Internet Protocol) uit te voeren op voertuigen die zijn uitgerust met een Ethernet-communicatie BUS, een nieuwe architectuur die fabrikanten beginnen te implementeren samen met de traditionele CAN-BUS-lijn. Deze interface is compatibel met de Texa Navigator TXTs en NANO S. In combinatie met een TXT Multihub is deze interface niet meer nodig.

ADAS CAR OPLOSSINGEN

Radar- en camerakalibratie voor geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen. TEXA ontwikkelde deze oplossing speciaal voor glasspecialisten, carrosseriebedrijven en professionele multimerk garages.

De ADAS-oplossing bestaat uit:

  1. RCCS (radar- en camerakalibratiesysteem)
  2. CCS (camerakalibratiesysteem voor glasspecialisten)
  3. Kalibreren van de dodehoekradar
  4. ADAS TRUCK kit

TPMS OPLOSSINGEN

De TPS controleert en programmeert bandenspanningssensoren van alle merken en modellen. Het display van het apparaat geeft de druk, de temperatuur en het laadniveau van de batterij weer, evenals de identificatiecodes en andere technische informatie van de voertuigfabrikant.

De TPS2 is speciaal ontworpen voor gebruik door bandenspecialisten. De TPS2 beschikt over een hoge resolutie kleurendisplay. Met de ingebouwde Wi-Fi-module kan je een netwerk configureren en aansluiten voor het downloaden van software-updates en het beheren van extra functionaliteiten.

SOFTWARE

IDC5 is één van de meest gebruiksvriendelijke diagnoseprogramma's op de markt. Met deze moderne grafische interface kan je onderhoud en reparatie van het voertuig eenvoudig uitvoeren. Met een eenvoudige zoekterm, bv. "filter", krijg je onmiddellijk toegang tot alle betrokken servicefuncties, bv. regeneratie en vervangen roetfilter. IDC5 PC uitvoering werkt exclusief op Windows 10.

TEXPACK is een jaarlijks updatecontract dat ervoor zorgt dat jouw TEXA diagnosetool de laatste marktontwikkelingen kan volgen.
Abonnees kunnen altijd vertrouwen op de nieuwste diagnosefuncties, interactieve bedradingsschema's, gedetailleerde componentdatabladen en technische bulletins.

VOERTUIGSELECTIE

Texa ondersteunt voertuigen van alle merken en alle modeljaren. De ondersteuning van Europese en Aziatische automerken is uitstekend. Je kan het voertuig manueel selecteren of automatisch via VIN DECODING. Een selectie via motorcode of kenteken is ook mogelijk.

SNELLE TOEGANG VOOR SERVICE & REPARATIE

Het programma geeft je de keuze om een totale scan van het voertuig uit te voeren of om onmiddellijk toegang te hebben tot de servicefuncties. Via eenvoudige zoektermen zoals "remmen" of "filter" kom je snel bij de functies om de remblokken te vervangen of de roetfilter te regenereren.

FOUTCODES LEZEN & WISSEN

Met Texa kun je in alle regelapparaten de foutcodes uitlezen en wissen. Je kunt de foutcodes afdrukken en informatie opvragen wanneer ze juist zijn voorgekomen. Via de WEB info (optie) kan je extra hulp krijgen voor diagnose en oplossing van het probleem.

GLOBALE SCAN TGS3

Via de 'Texa Global Scan 3' is het mogelijk het volledige voertuig te scannen op foutcodes. Zo weet je direct welke regelapparaten er gemonteerd zijn in het voertuig en welke foutcodes bevatten. Deze scan kun je volledig afdrukken en meegeven met jouw klant.

ACTUATOREN TESTEN

Met Texa kan je alle uitgangen van een ECU op een eenvoudige manier testen. Met deze actuatortest gaat de diagnose van een systeem sneller. Je vindt via zoektermen het te testen component snel terug.

PARAMETERS LEZEN

Texa ondersteunt alle in het regelapparaat aanwezige parameters. Via de Texa dashboard software kan je de parameters in een technische tekening weergeven. Het loggen van parameters tijdens een testrit is ook mogelijk.

SERVICE RESET

Met de Texa Navigator is het mogelijk om van alle voertuigen het service interval te resetten en aan te passen. Ook wordt er duidelijk beschreven hoe je de reset manueel kunt uitvoeren.

ELEKTRISCHE SCHEMA'S

Wanneer je de Texa navigator TXTs uitbreidt met de IDC5 Plus software (een éénmalige kost van € 500,00) beschik je over een volledige database met elektrische schema's, werkplaatsinformatie, voertuiginformatie, uitlijngegevens, distributieriem vervangen,... De elektrische schema's zijn volledig interactief zodat je zonder problemen kunt doorklikken naar het specifieke onderdeel, de locatie van het onderdeel en de functie ervan.

RESET ADAPTIEWAARDEN

Texa reset alle adaptiewaarden als je componenten moet vervangen. Bijvoorbeeld: stuurhoeksensor en gasklep aanleren, mengselaanpassingen, stappenmotoren, programmeren verstuivers, Adblue bijvullen en ontluchten,...

CODEREN VAN REGELAPPARATEN

Het wijzigen van coderingen is noodzakelijk om de configuratie van een systeem te wijzigen als je een accessoire inbouwt of als je een tweedehands regelapparaat wenst aan te passen aan het voertuig. Met Texa kun je verschillende functies coderen zoals trekhaak, cruise control, sleutels, batterijen,…

KLANTENBEHEER & KLANTENRAPPORT

Je kan een klantenbestand bijhouden op klantennaam of nummerplaat. Een historiek van alle interventies kan op die manier gemakkelijk bijgehouden worden. Alle gegevens, fouten, parameters,... kan je op één rapport afdrukken en meegeven met de klant. De opgeslagen rapporten worden door de software onthouden zodat je ze altijd kan raadplegen.

PASS-THRU SAE-J2534 'FLASHPROGRAMMEREN' 

De Texa navigator TXTs en TXT Multihub ondersteunen volledig het SAE-J2534 protocol. Zo is het mogelijk om via de officiële websites van de merken een regelapparaat via het 'Pass-Thru' protocol te flashprogrammeren met de laatst beschikbare software.

BROCHURE

Bekijk in deze brochure alle details van de Texa CAR oplossingen.

TEXA DIAGNOSE ANDERE VOERTUIGEN & VAARTUIGEN

Bekijk ook de diagnose oplossingen voor Supercar, Truck, Off-Highway, Bike & Marine.

DIAGNOSE ANDERE MERKEN

Bekijk ook de andere diagnosetoestellen in ons gamma.

Diagnose Volkswagen Audi Groep

Diagnose Porsche

Diagnose Ferrari - Maserati

Diagnose Bentley - Lamborghini

Diagnose Aston Martin - Rolls Royce